Forside
Intro
Features
Nye features i version 5.5
Changelog
Eksempler
Demo
Klar-til-brug-pakken
Download
Tekniske krav
Kontakt
Forum
Vejledning
Kom-godt-igang-vejledning
Kendte fejl og typiske faldgruber

Features

SmartSite Publisher er et Content Management System, dvs. et program der gør det muligt at udarbejde hjemmesider alene ved brug af en browser (fx Internet Explorer); hjemmesiderne er på nettet i det øjeblik de er skrevet og skal altså ikke lægges op efter de er produceret.

 

SmartSite Publisher er udviklet så det er let at gå til, hjælper til strukturering af hjemmesiderne og har mange muligheder for layout og interaktive funktioner. SmartSite Publisher er så let at bruge som et tekstbehandlingsprogram. Selv uerfarne computerbrugere lærer at bruge det uden formel undervisning (for dem der kan li' en forklaring, er der udførlig online hjælp her), men SmartSite Publisher indeholder samtidig yderst sofistikerede funktionaliteter. Her er et udvalg...

 

Tekstbehandler med alle de gængse formateringsredskaber, heriblandt formatering med selvdefinerede typografier. Indsættelse og redigering af billeder, tabeller, input fra database, forklarende popuptekster, interne og eksterne links og bogmærker i teksten og en del mere...

 

Overskuelig menustruktur: Det er ofte vanskeligt at opbygge og bevare en overskuelig og konsekvent struktur på sin hjemmeside. Med SmartSite Publisher oprettes menuer og undermenuer ganske enkelt, så hver bruger fx kan få sin egen side at boltre sig på – og selv kan oprette nye undermenuer efterhånden som behovet viser sig. Menupunkterne kan gøres skjult for besøgende mens der arbejdes på indholdet. Der er altid let adgang til alle sider fra det automatisk genererede site map.

 

Let at publicere indhold: Tekster kan skrives direkte ind hvor de skal stå, eller de kan lægges op som de er skrevet i et tekstbehandlingsprogram og integreres i hjemmesidens layout og struktur. Billeder med billedtekster, et galleri af billeder fra sommerfesten, video-, flash- og lydfiler kan lægges op med få klik.

 

Til SmartSite Publisher er der udviklet et avanceret diagramværktøj, så man kan lave flotte mindmaps, forløbsdiagrammer, sitemaps mm.

 

SmartSite Forum: Et forum kan oprettes med to klik, men SmartSite Publishers forumfunktion kan meget mere. Bestem med klik-og-træk hvilke felter der skal medtages ved visning af en meddelelse, bestem hvem der kan oprette tråde, besvare og se indlæg, vis uddrag af et forum på forsiden, vis oversigt over alle fora osv. Med denne funktionalitet kan din hjemmeside omdannes til et web community.

 

Interaktivitet: SmartSite Publisher byder på flere muligheder for interaktivitet. Man kan oprette gæstebøger, chat, afstemning, knapper og nyhedsbreve. Alle disse funktioner kan tilpasses i indhold og layout. Fx kan gæstebogen bruges til at stille spørgsmål til den besøgende og derved fungere som et simpelt spørgeskemaredskab.

 

En af SmartSite Publishers mest kraftfulde funktionaliteter er indsættelsen af felter til brugerinput (fx tekstfelt, valgliste, radioknapper osv.). Når den besøgende skriver sit svar, lægges det i en database, hvorfra man kan hente det og vise sider afhængig af hvad den besøgende har skrevet. Kan fx anvendes til quizzer, tilmeldingsblanketter, bestillingsformularer, spørgeskemaer, de besøgendes linkanbefalinger osv. osv. De besøgende kan tilbydes mulighed for at logge sig ind, så deres input huskes fra gang til gang.

 

SmartSite Publisher stiller en lang række funktioner til rådighed for navigering på hjemmesiden. Funktioner som automatisk generede sitemaps, fuldtekstsøgning på sitet, fold ud af al tekst i et givet menupunkts undermenupunkter, udskriftvenlig version, liste over alle uploadede tekster mm.

 

Flere brugere: SmartSite Publisher er konstrueret til hjemmesider med mange brugere der har adgang til forskellige dele af hjemmesiden. Hver bruger oprettes på hjemmesiden og kan redigere de funktioner på de sider, som superbrugerne giver hende adgang til. På samme måde kan der laves adgangsbegrænsning til at se siderne. Hvis der er mange brugere kan man oprette grupper af brugere der har samme tilladelser og må redigere de samme steder. Brugere kan tillige importeres fra et site til et andet. Derved skal brugere kun vedligeholdes ét sted.

 

Med logoversigten kan superbrugerne holde øje med hvor der sker ændringer og hvem der har foretaget dem.

 

Personligt layout: Med SmartSite Publishers lettilgængelige layoutværktøjer kan hjemmesiden layoutes præcis som det ønskes. Der laves et fælles layout som kun superbrugere kan ændre i. Det bestemmer hvordan menuerne og de generelle oplysninger ser ud, men på hver side kan man ændre baggrundsfarver og –billeder samt vælge nye skrifttyper og –farver m.m. Sitet får et fælles præg, men brugerne kan nemt give deres egne sider et individuelt udtryk. Alle standardtekster som den besøgende ser, kan ændres efter behag, ligesom det kan indstilles hvem der kan interagere på hjemmesiden.

 

Opret nye sites: SmartSite Publisher er beregnet på at der oprettes flere hjemmesider på samme domæne – så fx hver klasse eller hvert hold eller lokalforening og måske hver af skolens elever eller foreningens medlemmer har en hjemmeside på skolens eller foreningens domæne, og så man kan oprette en særlig hjemmeside til fælles projekter. Det tager under to minutter at oprette et nyt site.

 

Online hjælp: SmartSite Publisher er selvinstruerende, men foretrækker man at få hjælp findes der forklaring til alle funktioner på www.vejledning.smartsitepublisher.dk.

Redigeret af Jeppe Bundsgaard
Webmaster: SmartSite
Sidst opdateret: 25-07-2015
Denne sides adresse: www.smartsitepublisher.dk/main/features/index.php
SmartSite Publisher