Forside
Intro
Features
Nye features i version 5.5
Changelog
Eksempler
Demo
Klar-til-brug-pakken
Download
Tekniske krav
Kontakt
Forum
Vejledning
Kom-godt-igang-vejledning
Kendte fejl og typiske faldgruber

Nye features i version 5.5

Version 5.5 – nu endnu flere muligheder

Med den nye version 5 og underversioner er der føjet en række af de nye populære teknologier til de spændende og lettilgængelige muligheder for at lave hjemmesider på nettet uden tekniske udfordringer.

Spørgeskema

Opret et spørgeskema, skriv dine spørgsmål og vælg hvordan der kan svares og hvilke svarmuligheder der er. Så klarer systemet alt andet. Se alle svar, hent dem ind i et regneark eller gør dem tilgængelige for andre.

SMS

Send SMS'er til udvalgte grupper eller til numre du skriver ind i modtagerfeltet. Funktionen kræver oprettelse og køb af SMS'er hos et gateway-firma.

Wiki

Verdens største leksikon på nettet, www.wikipedia.org, skrives af læserne i en såkaldt wiki, dvs. et program der gør det muligt at skrive en tekst i fællesskab, hvor alle ændringer registreres og hvor skribenterne kan diskutere indholdet i et forum. I den nye SmartSite Publisher 5.0 findes en wiki-funktion. En wiki rummer meget spændende muligheder: Opret et interaktivt leksikon for lige netop dit speciale eller en ordbog over faglige begreber, skriv tekster sammen uden at skulle sende dokumentet frem og tilbage. Teksterne kan diskuteres i de forummer der oprettes automatisk til hver tekst.

En wiki oprettes med to klik.

Weblog

Weblogs eller blot blogs er en af de nye former for kommunikation der har vundet indpas på internettet i de senere år. Navnet henviser til et skibs logbog og er altså en slags dagbog skrevet på nettet – men genren er meget forskelligartet. Blogs bruges således af politikeren der skriver om sine personlige holdninger til aktuelle sager, over tvværter der skriver bagom dagens nyheder, og af hverdagens eksperter på popgrupper, computere og heste, til personer der skriver om deres yderst private oplevelser og tanker. I weblogs er der ofte mulighed for at kommentere blog-ejerens skriverier og derigennem skabes levende og interaktive hjemmesider.

Weblogs oprettes enkelt og ligetil med SmartSite Publisher.

Interaktive hjemmesider

I SmartSite Publisher har der længe været mulighed for at indsætte input-elementer. Således kan man fx sætte et tekstfelt ind hvor den besøgende kan svare på spørgsmål eller man kan oprette en quiz med multiple choice-spørgsmål. Når det skal være endnu mere kraftfuldt kan lærere fx bruge inputfunktionaliteten til at udarbejde interaktivt undervisningsmateriale i form af interaktive assistenter, der forklarer faglige begreber, stiller spørgsmål og anvender elevernes svar i de efterfølgende spørgsmål. Sådanne interaktive assistenter kan ses på www.webparlament.dk, men lærere kan altså også udvikle dem selv.

I SmartSite Publisher version 5 er der kommet endnu flere inputfunktioner til, således at man fx kan lave en formular til boganmeldelser med mulighed for at skrive bedømmelser og give bogen stjerner, og der er kommet en række forbedringer til af visningen af de inputs de besøgende giver.

Kalender

I den nye version af SmartSite Publisher er der også kommet en kalender til. Kalenderen kan bruges til alt fra lokale- og resursebestilling til arrangement- og lektiekalender. Hvis man bruger elektronisk kalender i sin Outlook eller i andre programmer, kan den kommunikere med SmartSite Publishers kalender – fx kan man sende invitation til et arrangement ud fra sin kalender – og så kan deltagerne indføre tidspunktet i deres kalender med et klik på en tast.

Elektronisk bog

Med SmartSite Publisher kan man naturligvis skrive tekster på alle mulige måder på sin hjemmeside, og nu er der kommet en ny sjov måde til. Man kan således indsætte en elektronisk bog på sin side, så teksten fremstår på skærmen som om den er skrevet i en rigtig bog. Denne bogfunktion kan fx bruges til feriefortællinger eller til at gøre forfatterdrømmene til virkelighed :-).

Spil

I det lidt mere fornøjelige hjørne findes tre små spil: Vendespil, puslespil og kryds og bolle. Spillene indsættes med brugerens egne billeder. I vendespillet kan det fx være billeder der skal kombineres med et ord der beskriver dem, så yngre børn gennem leg kan lære at genkende ordbilleder af hverdagsting.

Og lidt af hvert…

Til alle disse større forbedringer kommer en lang række små tilføjelser og forbedringer, fx muligheden for at oprette skabeloner af de forskellige funktioner, så der kun skal foretages tilretninger et sted hvis man vil ændre på udseende eller funktionalitet; mulighed for indsættelse af et galleri af billeder der skifter tilfældigt; mulighed for at se hvor langt en besøgende er kommet i et interaktivt materiale og meget mere.

Prøv det!

Prøv SmartSite Publisher og se hvor let og smart det er – bestil en gratis demo på www.smartsitepublisher.dk/demo.

Redigeret af Jeppe Bundsgaard
Webmaster: SmartSite
Sidst opdateret: 25-07-2015
Denne sides adresse: www.smartsitepublisher.dk/main/features/v5/index.php
SmartSite Publisher